Građanski demokratski forum negoduje zbog kritika na račun onih koji neće da bojkotuju izbore

"Takav pristup nije ništa manje autoritaran, jer negira mogućnost političkog pluralizma"

31. avg 2019

Građanski demokratski front (GDF) negodovao je danas zbog kritika koje deo opozicije upućuje na račun onih koji ne žele da bojkotuju izbore navodeći da je to pokazatelj da ni oni ne mogu da prihvate drugačije mišljenje.

Iz GDF navode da „u vrlo zamršenoj i teškoj političkoj situaciji, okolnosti posebno komplikuju neodmerene i neodgovorne izjave pojedinaca iz dela opozicije na račun partija i organizacija koje se nisu pridružile ideji bojkota izbora“.

Oni su posebno negodovali zbog navoda funkcionerke Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je svako ko izađe na izbore saučesnik režima Aleksadra Vučića.

„Ovakav rezon u političkom miljeu Srbije poznat je i čest primer odnosa prema drugima koji misle drugačije, jer nosioci takvog pristupa zapravo ne prihvataju mogućnost drugačijeg mišljenja. To je pogled koji insistira na neprikosnovenosti sopstvenog stava i na zavetnoj mitomaniji naše populističke tradicije, a koji sa demokratijom nema nikakve veze. Takav pristup nije ništa manje autoritaran, jer negira mogućnost političkog pluralizma“, naveli su iz Građanskog demokratskog foruma.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga