Građanski blok 381: TV Hepi uključenjem Mladića u program ponizila Srbiju

"Promocija zločinaca je i promocija zločina"

17. nov 2018

Građanski blok 381 ocenio je danas da je direktno telefonsko uključivanje haškog optuženika Ratka Mladića u program beogradske televizije Hepi „vraćanje u devedesete godine prošlog veka i blokiranje Srbije da pređe Rubikon i postane normalna zemlja“.

„Mladić, koji je nepravosnažno osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici, progona civila, istrebljenje, prisilno preseljenje, napade na civile, uzimanje talaca i druge zločine, pozvan je u toku emisije Milomira Marića, u kojoj je jedan od gostiju bio i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj“, naveo je Građanski blok 381.

Taj blok je naveo da je to „ilustracija tragičnog stanja svesti koja dominira u režimskim medijima, koja dokazuje da u današnjoj Srbiji pravo građanstva imaju ratni zločinci i njihovo mišljenje, dok se to pravo osporava onima koji su kritički i opoziciono orijentisani prema vlasti“.

„Na ovakvu promociju zločinaca, a time i zločina, nužno je da reaguju vlast, opozicija, REM i tužilaštvo. Ako adekvatna, dakle osuđujuća, zvanična reakcija izostane, time će Srbija poniziti samu sebe i pogaziti sopstveno dostojanstvo“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga