Građanski blok 381 traži odgovore na pitanja građana

Prikupljani su i potpisi za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

12. okt 2018

Pristalice Građanskog bloka 381 okupile su se danas u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, gde su nastavili akciju prikupljanja potpisa za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a skup je protekao bez incidenata.

Aktivisti i pristalice Građanskog bloka postavili su ispred zgrade Predsedništva i tridesetak tablica sa pitanjima koja im, kako navode, dostavljaju i građani, na štandu i elektronskim putem.

Okupljeni na protestu nosili su transparent na kome je pisalo „Zašto ljudi nisu bezbedni“, dok su preostalim postavljenim pitanjima pristalice Građanskog bloka tražili odgovor na različite probleme građana.

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković rekao je da je svestan da od trenutne vlasti neće dobiti odgovore, ali da ih ta pitanja obavezuju da promene situaciju u državi kada jednog dana preuzmu odgovornost za Srbiju.

„Postavljamo pitanja koje ćemo ove noći ostaviti u Pionirskom parku, a osećamo se kao na groblju, jer ova pitanja su postala groblje građana Srbije, groblje naših nada i očekivanja i proneverenih obećanja“, rekao je Janković.

Skup ispred Predsedništva obezbeđivala je policija, a za to vreme prikupljani su i potpisi za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga