Građanska inicijativa organizuje protest protiv uništavanja kulturnog nasleđa Subotice

“Naš grad, onakav kakvog ga znamo, umire, mada bi možda bilo tačnije reći da je već mrtav"

02. dec 2019

Građanska inicijativa “Priroda i društvo” pozvala je danas Subotičanke i Subotičane da se pridruže građanskom protestu koji će biti organizovan u subotu, 7. decembra, u 12 sati, ispred Narodnog pozorišta, kada će se početi sa akcijom prikupljanja potpisa protiv uništavanja kulturnog nasleđa Subotice.

“Naš grad, onakav kakvog ga znamo, umire, mada bi možda bilo tačnije reći da je već mrtav. Građanin ne postoji. Postoje samo članovi i oni koji nisu članovi. Članovi jedini imaju pravo na život i na rad, ostali su građani drugog reda. A oni koji su malo više, oni imaju pravo na sve. Imaju pravo da kulturno nasleđe grada sravne sa zemljom i na ruševinama podižu svoje fabrike novca. Drugo ih ništa ne interesuje”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da se Subotica, kao grad koji je bio primer kulture, danas “valja u blatu”.

“Ogromne reklame po šetalištima su poslednji u nizu dokaza da ljudi na pozicijama u ovom gradu ili ne znaju šta rade ili rade suprotno od onoga što bi trebalo da rade, a to je pre svega da čuvaju i poštuju ovaj grad i građane. Zašto to ne rade? Svi znamo. I svi smo krivi ako ćutimo i trpimo. A njih očigledno nije sramota”, poručuje se u saopštenju.

(Autonomija/Magločistač)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali nestaško
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga