Građani protestovali u Šidu

"Potreban je bojkot svih institucija, a ne samo parlamenta"

09. mar 2019

Oko 200 građana Šida okupilo se u petak uveče na platou ispred Vojvođanske banke u tom gradu, na protestu „Jedan od pet miliona“.

Poslanik u Skupštini Vojvodine Nebojša Novaković poručio je okupljenima da je potreban „bojkot svega što aktuelnoj vlasti daje oslonac“.

„Potreban je bojkot svih institucija, a ne samo parlamenta. To je naš odgovor na njihovo otimanje države i na ovu talačku krizu između vlasti i naroda“, rekao je Novaković i poručio građanima da slobodno šetaju kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

On je kazao da šetnje, protesti i bojkot institucija znače „neučestvovanje u fingiranju države i simuliranju života“.

„Znače nepristajanje na kult ličnosti, nepristajanje na klanjanje i obožavanje. Ne pristajemo da se ponište građani i njihova individualnost, samo da bi postojao jedan od nas i da bi on bio sve. Ne pristajemo da se različito rangiraju životi ljudi, pa da nečija butna kost bude važnija od nečijeg zivota“, rekao je Novaković.

Okupljenima se obratio poljoprivrednik Pavle Sklenar koji je poručio da je sadašnja vlast uništila poljoprivredu, i da je subvencije poljoprivrednicima smanjila sa 14.000 dinara po hektaru na svega 4.000, što je nedovoljno.

Podsetio je da je poljoprivreda najvažnija grana za Vojvodinu, ali da vlast za to ne mari, i kada se ljudi pobune zbog lošeg stanja, kao što je to bilo kod protesta protiv cena goriva, „onda svi dobiju poziv da se jave u policiju“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga