Građani potpisuju onlajn peticiju protiv promene imena Zrenjanina

"Potpišite ovu peticiju, neka znaju koliko nas je"

28. feb 2018

Građani Zrenjanina organizovali su danas potpisivanje onlajn peticije protiv promene imena tog grada u Petrograd, koje je prodložila lokalna samouprava.

Peticija se širi po internetu i društvenim mrežama, za sada ju je potpisalo oko 200 građana, a broj potpisnika raste.

Potpisivanje peticije da Zrenjanin ne menja ime odvija se na sajtu https://www.peticije24.com/da_zrenjanin_ostane_zrenjanin.

U kratkom opisnom tekstu navodi se da je Grad Zrenjanin prosledio je Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad, ali da građani to zapravo ne žele.

„Mislimo da Zrenjaninci to ne žele. Potpišite ovu peticiju, neka znaju koliko nas je“, navodi se u tekstu peticije, a ovu incijativu već su ranije danas osudili pojedinci i nevladine organizacije iz tog grada.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je juče za N1 da je inicijativa prosleđena i da lokalna samouprava očekuju odgovor ministarstva, kako bi utvrdili procedure za promenu imena.

Zrenjanin inače nosi ime po narodnom heroju i organizatoru narodnog ustanka u Vojvodini Žarku Zrenjaninu, koji se borio protiv nacista.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga