Građani ispred Skupštine grada protiv gradnje kafića u Limanskom parku

"Gradska vlast objavila rat zelenilu i drveću"

10. maja 2019

Grupa građana Limana i predstavnici inicijative „Sačuvajmo Liman od betona“ okupili su se jutros ispred Skupštine grada Novog Sada, kako bi poslali poruku odbornicima koji na današnjoj sednici odlučuju u podizanju ugostiteljskog objekta u Limanskom parku.

Protest su nazvali „Pauza za park“, a kako je preneo lokalni Radio 021 ugostiteljski objekat trebalo bi da bude površine čak 300 kvadrata.

Građani su sa protesta poručili da je gradska vlast „objavila rat zelenilu i drveću“.

„Došli smo da podržimo odbornike u želji da taj rat zelenilu dokrajče i zahtevamo da poseku svo drveće u gradu. Mislim da će to biti jedini predlog građana koji će ova gradska većina usvojiti, jer nijedan naš zahtev da se sačuva zelenilo i ne grade garaže gde su zelene površine nisu usvojili. Nadam se da će doneti akt kojim će ukinuti zelenilo u Novom Sadu“, rekao je za 021 jedan od okupljenih Nebojša Milenković.

Skupština grada danas raspravlja o urbanisitčkim planovima, gde se izdvaja pomenuti plan naselja Liman, zbog kojeg građani protestu još od prošle godine, pre svega zbog najavljenih izgradnji garaža na uštrb zelenih površina.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga