Građanska Vojvodina žali zbog smrti Živorada Kovačevića

Građanska Vojvodina je u saopštenju za javnost ocenila da Kovačevićeva smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za građansku i evropsku Srbiju

24. mar 2011

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina izrazila je danas veliko žaljenje zbog smrti predsednik Evropskog pokreta u Srbiji i predsednika Saveta Igmanske inicijative Živorada Kovačevića.
Građanska Vojvodina je u saopštenju za javnost ocenila da Kovačevićeva smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za građansku i evropsku Srbiju.
Nevladine organizacije su navele da je Kovačević bio čovek koji je pronalazio odgovore na teška pitanja sadašnjosti i budućnosti Srbije i koji je dao veliki doprinos poboljšanju odnosa sa susednim zemljama.
Bio je dosledni antiratni aktivista i oštar kritičar Miloševićeve pogubne politike, navodi se u saopštenju.
Građanska Vojvodina izrazila je saučešće porodici i prijateljima Živorada Kovačevića, koji je juče preminuo u Beogradu.
Saučešće porodici i prijateljima Živorada Kovačevića danas je uputila i potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević.
Ona je kazala da se od Kovačevića moglo učiti o toleranciji i o dijalogu, kao i o tome koliko je potrebno uneti entuzijazma u ideje u koje se veruje.
“Živorad Kovačević je bio veliki intelektualac, koji je ostavio neizbrisiv trag u procesima uspostavljanja nove saradnje između zemalja bivše SFRJ”, navela je Maja Sedlarević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga