Građanska Vojvodina: Vlast kontramitingom ponizila građane Vojvodine

Obrnuto proporcionalno nesposobnosti naprednjaka da rešavaju probleme, stoji njihova umešnost da produkuju društvene sukobe

18. juna 2016

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina saopštila je danas da je kontramiting u Novom Sadu koji je organizovala naprednjačka vlast imao za cilj – ponižavanje građana Vojvodine i udar na zdrav razum.

„Organizatori jučerašnjeg skupa su demonstrirali neprijateljski odnos vlasti prema medijskim, ali i drugim slobodama i ljudskim pravima, a poslali su i jasnu i nedvosmislenu poruku da stoje iza političkog nasilja i nezakonitih smena na RTV-u, kao i instrumentalizacije vojvođanskog javnog servisa“, navodi se u saopštenju Građanske Vojvodine.

U njemu se ističe da je očigledno da je SNS spremna da se u zaštiti svojih interesa služi svim onim sredstvima koje je koristio Miloševićev režim tokom devedesetih, uključujući tu i opasnu antagonizaciju u društvu, kao i drastičnu zloupotrebu medija u samopromotivne svrhe.

Građanska Vojvodina je ocenila i da vlast zazire od građanskog revolta, koji se javlja paralelno u različitim delovima zemlje kao odgovor na nasilje, urušavanje svih institucija i uvođenje nedemokratskog sistema vladavine jednog čoveka, te da nema ideju kako to da spreči.

„Strahujemo da će, zbog toga, režim sve više koristiti metode međusobnog sukobljavanja građana, pošto je jasno da će građanski protesti sve više jačati, imajući u vidu da ne postoji niti jedno političko, ekonomsko ili društveno pitanje koje je ova vlast sposobna da reši“, piše u saopštenju.

U njemu se dodaje i da obrnuto proporcionalno nesposobnosti SNS da rešava probleme, stoji njihova sposobnost da produkuju sukobe. „I to nas iskreno plaši“, poručila je Građanska Vojvodina.

(Autonomija, Foto: Dragan Gojić)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga