Građanska Vojvodina danas organizuje tribinu o 20 godina genocida u Srebrenici

Tribina počinje u 19 sati u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine

08. jula 2015

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina organizovaće sutra u Novom Sadu tribinu “Nečista savest ili 20 godina od genocida u Srebrenici”, saopštili su danas organizatori.

“Dvadeset godina od genocida u Srebrenici, Srbija još uvek odbija da se suoči sa devedesetim godinama prošlog veka i stravičnim zločinima počinjenim u njeno ime na prostorima bivše Jugoslavije”, navodi se u pozivu za tribinu.

Ocenuje se da je u društvu u Srbiji i dalje na delu “široka akcija” poricanja i relativizacije genocida i ocenjuje da društvo ne može da ide napred bez katarze koju jedino donosi “priznanje i iskreno pokajanje”.

Na tribini će govoriti direktorica Fonda za humanitarno pravo Sandra Orlović, reditelj Želimir Žilnik, novinar Teofil Pančić, kulturološkinja Aleksandra Đurić Bosnić, politički analitičar Aleksandar Popov, civilni aktivista Željko Stanetić.

Tribina počinje u 19 sati u Medija centru Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

Građansku Vojvodinu čine NDNV, Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju i Vojvođanski građanski centar.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga