Građanska Vojvodina: REM da trajno oduzme dozvolu RTV Pančevo

"Ova televizijja je sramota za novinarstvo i za Pančevo"

16. jun 2017

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala je danas Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da RTV Pančevo trajno oduzme dozvolu za emitovanje zbog neprofesionalnog izveštavanja i medijskih hajki koje taj medij vodi.

RTV Pančevo predstavlja veliku sramotu za novinarstvo, građane Pančeva, Vojvodinu, i jedan je od najgorih medijskih projekata u Srbiji danas, i to u veoma oštroj konkurenciji profesionalnog beščašća“, ocenjuje se u saopštenju Građanske Vojvodine.

Navodi se da posle protivzakonite i neljudske hajke koju je ovaj medij vodio protiv sudije Stanke Simonović – „zbog toga što je donela jedino zakonitu i logičnu presudu koja međutim nije bila u interesu Srpske napredne stranke“ – napad RTV Pančeva na narodnu poslanicu Mariniku Tepić predstavlja još jedan drastičan pokazatelj kako malo vremena je potrebno da se nekada ugledan medij moralno i profesionalno surva „u najprimitivniju partijsku kaljugu“.

U saopštenju se ukazuje da je prilogom pod naslovom „Ljubavni dvojac Marinike Tepić“ od 13.juna 2017 godine zgažen novinarski kodeks i prekršen čitav niz zakona, između ostalog i Zakon o ravnopravnosti polova, zbog čega bi Regulatorno telo za elektronske medije trebalo da RTV Pančevo trajno oduzme dozvolu za emitovanje.

„To bi se verovatno i desilo da ovo ‘nezavisno telo’ drži do zakona i da nije partijska ispostava SNS-a“, dodaje se.

Građanska Vojvodina smatra da bi i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti morala oštro da reaguje na izveštavanje RTV Pančevo, jer ovaj medijski linč predstavlja diskvalifikaciju svih žena u našem društvu.

Koaliciju Građanska Vojvodina čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju, Vojvođanski građanski centar i Centar građanskih vrednosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga