Građanska Vojvodina: Prebijanje aktivista Inicijative mladih je neprikriven fašistički čin

Da li će građani Vojvodine i cele zemlje mirno posmatrati svakovrsno nasilje koje SNS sprovodi proteklih godina?

17. jan 2017

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina (GV) upozorila je da je večerašnji napad na aktiviste Inicijative mladih na tribini Srpske napredne stranke u Beški „neprikriven fašistički čin“ i da počinioci moraju da budu drastično kažnjeni zbog ovog zločina.

„U slučaj da vlast i ovo zlodelo pokuša prikriti i relativizovati političkom i medijskom manipulacijom, ova zemlja definitivno ulazi u period ozbiljnih unutrašnjih turbulencija, a posledice mogu da budu zaista užasne“, ističe se u saopštenju GV.

Kako se ukazuje, činjenica da je Srpska napredna stranka organizovala tribinu na kojoj je promovisala osuđenog ratnog zločinca najbolje govori o njenom takozvanom evropskom putu, „a činjenica da su njeni aktivisti životinjski pretukli članove Inicijative mladih ukazuje u kom smeru ova zemlja na čelu sa SNS ide – u pravcu autoritarne države u kojoj će biti ugrožena fizička bezbednost svakome ko se usudi da izrekne kritičku misao“.

Osnovno je pitanje, napominje se u saopštenju, da li će građani Vojvodine i cele zemlje mirno posmatrati svakovrsno nasilje koje SNS sprovodi proteklih godina u Srbiji, uz jačanje intenziteta i ubrzanje, ili će napokon odlučiti da mu se suprostavi.

„Vreme je da odlučimo da li nam je stalo do slobode i dostojanstva ili mirno, pognute glave idemo u ropstvo uz vladavinu najgorih!“, poručila je Građanska Vojvodina.

Koaliciju Građanska Vojvodina čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija iz Pančeva, Zelena mreža Vojvodine, Građanski fond Panonija, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji iz Novog Sada, Centar za interlkulturalnu komunikaciju, Vojvođanski građanski centar i Centar građanskih vrednosti iz Subotice.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga