Građanska Vojvodina: Ispitati incidente u Srbobranu

Nasilnička i ogoljena borba za vlast

07. mar 2013

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zatražila je danas od nadležnih državnih organa da što pre istraže incidente koji su se dešavali u Srbobranu pre i tokom drugog kruga dopunskih pokrajinskih izbora i ocenila da je reč o veoma opasnim pojavama.

„Smatramo da ovi incidenti, koji su s pravom uznemirili građane Srbobrana i Vojvodine, ne smeju ostati bez sudskog epiloga i da javnost o njima ne sme biti informisana jedino iz protivrečnih saopštenja političkih stranaka“, piše u saopštenju za javnost.

Građanska Vojvodina je ocenila da je tih dana u Srbobranu vladala atmosfera koja je ličila na „mali rat“, a po svedočenjima građana, mestom su vršljale grupe ljudi koji su fizički nasrtali na građane i sprovodili kampanju straha.

„Ovakve pojave uveliko prevazilaze lokalni značaj i predstavljaju ozbiljnu društvenu opasnost. Šta možemo očekivati na sledećim izborima? Nasilnička i ogoljena borba za vlast može ozbiljno ugroziti stabilnost zemlje, a takve pojave su posebno opasne u multietničkim sredinama kakva je i Vojvodina“, upozorila je Građanska Vojvodina.

Grаđansku Vojvodinu čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Centar za razvoj civilnog društva, Građanski fond Panonija, Građanska akcija, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Zelena mreža Vojvodine,
Otvoreni licej.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga