Građanska Vojvodina: Država da reaguje protiv fašizma

"U protivnom država će poslati poruku da ona stoji iza ekstremista"

23. juna 2017

Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina zatražila je danas od državnih organa da odmah identifikuju i primereno kazne pripadnike fašističkih organizacija koji su napravili incident u Nišu i sprečili emitovanje dokumentarng filma „Albanke su naše sestre“, ugrozivši bezbednost građana, novinara i nevladinih aktivista.

U saopštenju Građanske Vojvodine nadležni organi pozivaju se da hitno reaguju prema onima koji su pretnjama nasiljem sprečili projekciju filma i javnu debatu o Kosovu koje su trebale da se danas održe u Kraljevu.

U protivnom, kako se upozorava, država će poslati poruku da ona stoji iza ekstremista, da deli s njima ideološke stavove i da prihvata i promoviše nasilje kao način političke borbe.

„Ne sme se ustuknuti pred fašistima, borba protiv fašizma neprestano traje. Ukoliko dozvolimo da nam oni kroje politiku i sudbine, uskoro ćemo živeti u državi u kojoj će oni koji su na bilo koji način drugačiji, svoju različitost plaćati glavama„, upozorila je Građanska Vojvodina.

Građansku Vojvodinu čine Građanska akcija, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interlkulturalnu komunikaciju, Vojvođanski građanski centar i Centar građanskih vrednosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Potop
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga