Građanska inicijativa: Telekom Srbija podržava kriminal u RS

Kriminalna hobotnicanastavlja da uništava Bosnu i Hercegovinu i sve njene poštene građane

06. feb 2016

Građanska inicijativa “Park je naš” iz Banjaluke ocenila je danas kao “uvredu” odluku telekomunikacione kompanije Mtel da se useli u zgradu koju je u centru tog grada sagradio “presuđeni kriminalac” Mile Radišić.

“To je uvreda je za svakog poštenog građanina Republike Srpske, a naročito grada Banjaluke. Ovakav potez firme čiji je većinski vlasnik Telekom Srbija, predstavlja i sramnu podršku kriminalu koji razara ovo društvo, a koji ima podršku režima Milorada Dodika, čiji je Radišić kum i dugogodišnji bliski saradnik”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će po aneksu na Ugovor o zakupu zgrade Mtel na račun Gran trejda svakog meseca uplaćivati oko 395.000 konvertibilnih maraka (202.500 evra).

Podseća se da je u julu prošle godine Mtel odbio da se useli u Radišićevu zgradu i dodaje da su tada mnogi takav gest protumačili kao odlučnost aktuelne vlasti u Srbiji da ni na koji način ne podržava kriminal i korupciju u Republici Srpskoj.

Mile Radišić, nakon višemesečnog skrivanja u Srbiji, izdržava trogodišnju zatvorsku kaznu u Banjaluci.

“Kako je bilo moguće da se Radišić toliko dugo skriva u Srbiji nakon što je presuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu i zašto ni do danas nije poznato na koji način se obreo pred zatvorskom kapijom na Tunjicama kod Banjaluke, a da ne postoji nikakav trag o njegovom prelasku granice između Srbije i BiH?”, upitala je Građanska inicijativa “Park je naš”.

Ocenjuje se da u Banjaluci “i ptice znaju” da je Mile Radišić “samo produžena ruka Milorada Dodika”.

Još u vreme prvog Dodikovog premijerskog mandata, od 1998. do 2001. godine, predratni taksista, Radišić je postao direktor Lutrije Republike Srpske.

Telekom Srbije je 2006. godine kupio Telekom Srpske, a dve godine posle potpisan je ugovor sa firmom Grand trejed Mile Radišića o zakupu poslovnog prostora u zgradi koja je tek trebala da se sagradi u parku u centru Banjaluke.

Hiljade građana Banjaluke su 2012. godine danima protestovali protiv uništavanja parka, gde je kasnije izgrađena Radišićeva zgrada.

Radišić je osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija sa akcijama firme Medicinska elektronika.

“Mi koji u pravdu vjerujemo ćemo i narednih dana koristiti sva dozvoljena sredstva da se odupremo kriminalnoj hobotnici koja nastavlja da uništava ovu zemlju i sve njene poštene građane, uključujući i masovne proteste koje smo spremni da organizujemo”, poručila je Građanska inicijativa “Park je naš”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga