- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Građani ubedili lopova da vrati ukradene tapete

Troje Novosađana uspelo je da ubedi lopova koji je ukrao tapete iz jedne radnje u centru grada da ih vrati, ispričali su agenciji Beta očevici tog događaja.

„Neka žena je vikala: ‘Držte ga, zaustavite ga’ i pored mene je protrčao muškarac sa svežnjom tapeta u rukama. Potrčali smo za njim, žena iz prodavnice i ja, a pridružio nam se i jedan mladić na motoru”, ispričao je Beti učesnik u događaju.

Dodao je da je lopova sustigao trčeći od Pašićeve do Ulice Đure Daničića, do Riblje pijace, gde je sustigao povikao da stane.

„Stajao je i gledao me čudno… Rekao sam mu da nije lepo to što radi, a on me je i dalje gledao čudno. Tada su stigli i prodavačica i mladić na motoru i onda smo ga ubedili da ostavi plen, a onda ode, što je i učinio”, ispričao je ovaj građanin.

Dodao je da je tek kasnije postao svestan da je lopov bio duplo krupniji od njega i da je zapravo samog sebe izložio opasnosti.

“Ali, osećaj je vrlo prijatan. Nisam bio apatičan i nemi posmatrač, instiktivno sam reagovao i potrčao bez razmišljanja za njim. Posebno mi je drago što mi se i taj mladić na motoru pridružio. Nadam se da se svest u narodu menja i da ljudi žele da pomognu jedni drugima u nevolji”, kazao je taj građanin.

On nije želeo da mu se ime spominje u medijima, jer je, kako je rekao, mnogo važniji gest nego ime onoga koji je u njemu učestvovao.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!