Građani u Srbobranu protestuju zbog radova NIS-a

Građani očekuju reakciju nadležnih institucija

03. juna 2015

Nekoliko desetina građana Srbobrana blokiralo je jutros ulaz u jednu od bušotina Naftne industrije Srbije (NIS) u tom mestu.

Oni su nvinarima rekli da do osam časova uveče neće dopuštati kamionima NIS-a da uđu u parcelu u kojoj ta kompanija izvodi radove.

„Zameramo im to što su ušli u naseljeno mesto, ugrozili bezbednost saobraćaja i naše pravo na život. Ovde je u ovakvim uslovima nemoguće živeti i mi razumemo da je to od državnog interesa, ali uslovi su nepodnošljivi“, rekla je meštanka Srbobrana Andrijana Milošev.

Ona je istakla da NIS nije pitao za saglasnost građane koji žive oko mesta na kojem izvode radove, kojima smetaju i prašina i danonoćna buka.

Milošev je dodala i da građani očekuju reakciju nadležnih institucija.

Pomoćnik predsednika opštine Srbobran, zadužen za urbanizam i energetsku efikasnost, Marko Lutkić istakao je da je u toku jučerašnjeg dana kontaktirao Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i da očekuje da će rudarski inspektor u toku današnjeg dana proveriti da li NIS ima sve potrebne dozvole.

„Ja lično podržavam današnji protest i pridružiću se okupljenim građanima“, dodao je Lutkić.

NIS je juče u reakciji na najavu protesta saopštio medijima da poseduje sve dozvole i saglasnosti nadležnih državnih organa. Ta kompanija je navela i da poštuje sve bezbednosne procedure i da se trudi da ne remeti život meštana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga