Građani u Bočaru glasaju bez ličnih dokumenata

Malo banatsko mesto kao poligon za predsedničke izbore?

19. feb 2017

Nekoliko građana izjavilo je da na današnjim izborima za Savet Mesne zajednice u mestu Bočar pored Novog Bečeja meštanima nisu traženi lični dokumenti na uvid prilikom glasanja.

“Glasao sam, ali mi nisu tražili ličnu kartu”, rekao je novinarima jedan od meštana nakon glasanja.

Dodao je da nikome od građana nisu tražili ličnu kartu ili drugi dokument prilikom glasanja, dok je on bio na glasačkom mestu.

Još nekoliko građana koji su glasali potvrdili su navode ovoga meštanina Bočara.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je ranije Srpsku naprednu stranku (SNS) da priprema krađu izbora za Savet Mesne zajednice Bočar u opštini Novi Bečej i ocenila da je to “poligon za vežbu” za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji.

LSV je naveo da su svih sedam članova Izborne komisije iz SNS-a, šest članova Biračkog odbora isključivo iz SNS-a, a na Zbirnoj izbornoj listi su protivzakonito pored imena kandidata samo kandidati SNS-a naznačili partijsku pripadnost, iako su izbori za mesne zajednice po zakonu nestranački izbori.

Optužili su SNS da preko Centra za coaijalni rad meštanima preti oduzimanjem socijalne pomoći, ukoliko se ne glasa za kandidata “naprednjaka”.

LSV je juče saopštio da su meštani Bočara uznemireni jer su mestom kružili crni džipovi bez registarskih oznaka.

“Pitamo se na šta je SNS sve spreman kada krenu predsednički izbori, ako su spremni na sve poteze i neregularnosti da bi osvojili položaje u mesnoj zajednici sa mizernim nadležnostima i još mizernijim budžetom”, naveo je LSV u saopštenju za javnost i dodao da u tom malom banatskom mestu SNS u poslednjih sedam godina nije uspevao da osvoji vlast.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga