Građani poručili političarima da vređaju njihovu inteligenciju

"Mi smo za najbolje rešenje za Zrenjanin i za rešenje koje će početi odmah"

05. apr 2014

Na današnjem protestu za zdravu pijaću vodu, koji je po šesti put održan u Zrenjaninu, građani su najavili da će pozvati političare na javnu raspravu, jer dosadašnja objašnjenja, kako su poručili, „vređaju inteligenciju“.

Momčilo Grujić iz udruženja „Naš grad, naša stvar“ objasnio je da je stručna javnost već bila konsultovana, ali da se problem opet sveo na politiku.

„Mi smo na prethodnoj javnoj raspravi čuli mišljenje stručne javnosti. Problem se sada definitivno vratio u političku ravan. Međutim, njihova objašnjenja vređaju našu inteligenciju“, poručio je Grujić.

On je dodao i da to ne znači da su organizatori protesta za realizaciju ugovora sa Vasertehnikom, sa kojom je zrenjaninska skupština prošle nedelje raskinula saradnju.

„Mi smo za najbolje rešenje za Zrenjanin i za rešenje koje će početi odmah. Zbog toga ćemo pozvati političare koji su bili na vlasti i one koji sada vode grad, kako bi nam se objasnili razlozi za raskidanje ugovora i da nam se objasni kakvo se novo rešenje nudi“, najavio je Grujić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa protestu su se mogli videti i aktivisti zrenjaninske aktivističke organizacije „Paor“. Oni su prošlog vikenda na jednu od najviših zgrada u centru Zrenjanina postavili transparente na kojima je bilo ispisano „H2O“.

„Nastavićemo sa ovim direktnim i nenasilnim akcijama i brendiraćemo još neke javne prostore u Zrenjaninu. Evo, možemo da najavimo da će to biti neki od mostova i još neki javni prostori“, najavili su iz ove organizacije, u kojoj su želeli da ostanu anonimni.

Aktivisti „Paora“ su poručili da je potrebno animirati što širu javnost, kako bi institucije na svim nivoima počele konkretnije da reaguju na problem sa pijaćom vodom.

Ž. Majski (Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga