Građani najzadovoljniji pogrebnim uslugama

Najviše razočarani parkingom

04. feb 2014

Korisnici komunalnih usluga u Novom Sadu, Subotici, Inđiji i Vršcu nisu u potpunosti zadovoljni uslugama koje im pružaju njihovi distributeri, jer ne vode dovoljno računa o kvalitetu i interesima potrošača, pokazalo je istraživanje koje je sprovelo udruženje Ravnopravni potrošač.

Posebne zamerke potrošača obuhvaćenih anketom odnose se na račun neuređenog a skupog parking prostora, zatim gradskog prevoza, neracionalnog grejanja, naplaćivanja odžačarskih usluga, odnošenja smeća i loše kanalizacione mreže, pokazalo je istraživanje koje je sprovedeno na ukupno 200 domaćinstava u Novom Sadu.

Pogrebna služba je, za usluge koje vrši, od strane korisnika dobila više ocene u odnosu na druge komunalne službe, navodi se u saopštenju za javnost.

U sva četiri grada najveći broj ocena za rad odgovarajućih službi iskazan je ocenom „dobar“ (3), na skali od jedan do pet, pa se može zaključiti da je kvalitet usluga prosečan u sva četiri grada u kojima su organizovana istraživanja, piše u saopštenju.

Potrošači su ocenjivali odnos cene i kvaliteta za usluge: struje, grejanja, vodovoda i
kanalizacije, skupljanje i odlaganje otpada, parkinga, javnog prevoza, gradskog zelenila, usluge objedinjenje naplate, kao i odžačarskih i pogrebnih usluga u svojoj lokalnoj sredini.

Novosađani su u anketi najgore ocenili usluge parkinga i odžačara, a Subotičani parking i preskupe karte za gradski prevoz.

Najbolje prosečne ocene javna komunalna preduzeća dobila su u opštini Inđija, a i u toj opštini najslabije je ocenjen parking.

Anketirani građani Vršca kao najslabiju uslugu ocenili su objedinjenu naplatu, zbog nejasnih računa, kao i uslugu odžačara, pošto se odžačarina naplaćuje svima, bez obzira na potrebe, isto kao i u Novom Sadu.

„Najviše jedinica građani su komunalnim službama podelili u Novom Sadu, a najviše petica u Inđiji“, navodi se u saopštenju.

Istraživanje su sprovele organizacije članice Asocijacije potrošača Srbije (APOS): Udruženje Ravnopravni potrošač iz Novog Sada i Udruženje za zaštitu potrošača Košava iz Vršca, u okviru projekta “Proaktivni potrošači”

Projekat je podržo Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga