Građani Iriga od sutra blokiraju put

Svakodnevna blokada magistralnog puta Novi Sad-Šabac u Irigu dok se ne reši problem sa saobraćajem u tom mestu

22. avg 2013

Građani Iriga sastali su se danas sa predsednikom opštine i najavili da će svakodnevno blokirati magistralni put Novi Sad-Šabac dok se ne reši problem sa saobraćajem u tom mestu.

U Irigu je juče jedan kamion sleteo sa puta i udario u kuću. Takve nesreće se dešavaju u Irigu jer kroz sam centar prolazi magistralni put i oko 20.000 vozila dnevno.

Građani su na sastanku zatražili da se hitno izgradi saobraćajna obilaznica oko Iriga, te da se odrede tačni rokovi za njen završetak.

Kako je jedan od građana rekao agenciji Beta, pre šest godina je počela izgradnja obilanice koja nikada nije završena, a nikada nisu počeli ni radovi na prokopavanju tunela kroz Frušku goru.

Drugi zatev koji su građani Iriga uputili je da se u spornoj ulici, kroz koju magistrala prolazi, u roku od 30 dana postavi nekoliko ležećih policajaca, kako bi se saobraćaj usporio i postao bezbedniji.

Među zahtevima je i pojačana i učestalija kontrola opterećenja teretnog saobraćaja kroz Irig, kao i zahtev MUP-u da policijska stanica u Irigu dobije dozvolu za kontrolu i zaustavljanje vozila na magistrali.

Stranka Zeleni Srbije-Pokret za Irig juče je saopštila da građani Iriga ponekad nisu u mogućnosti po 20 minuta da se uključe u saobraćaj ili da pređu ulicu i zatražili da se predlože alternativni putni pravci kojima bi kamioni mogli da se kreću i zaobiđu centar Iriga, dok se ne nađe trajnije rešenje.

Blokada puta u Irigu počinje od sutra u 18 časova, a kako građani najavljuju, put će biti blokiran svaki dan u isto vreme sve dok ne budu dobili garancije da će njihova četiri zahteva biti ispunjena.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga