Građani Iriga blokiraju put Novi Sad-Šabac

Blokada će trajati dok se ne reši problem saobraćaja u tom mestu

23. avg 2013

Građani Iriga su najavili da će danas blokirati magistralni put Novi Sad-Šabac i da će blokada trajati dok se ne reši problem saobraćaja u tom mestu.

U Irigu su učestale saobraćajne nesreće jer 20.000 vozila dnevno prolazi magistralnim putem, a oko 40 odsto toga su teški kamioni, pogotovo petkom i vikendom.

Predsednik opštine Irig Vladimir Petrović kaže da procene govore da će se za pet godina taj broj povećati na preko 30.000 vozila na dnevnom nivou.

Razlog za blokadu puta i kap koja je prelila čašu, bila je nezgoda koja se dogodila u sredu, kada je jedan kamion sleteo s puta, prošao kroz dva dvorišta i uleteo u jednu kuću. Žrtava na svu sreću nije bilo, ali Irižani više ne žele da čekaju da se tako nešto ponovi.

Građani koji su se odlučili na blokadu puta zahtevaju da se konačni radovi na izgradnji zaobilaznog puta oko Iriga počnu do 31. maja 2014. godine.

Drugi zahtev građana je da se u ulici-magistralnom putu, u roku od 30 dana postavi nekoliko ležećih policajaca da bi se usporio saobraćaj i postao bezbedniji.

Irižani zahtevaju i da se svakodnevno meri saobraćaj, brzine i težine, pogotovo teških kamiona jer, kako kaže predsednik opštine Irig, primetno je da onda teški kamioni biraju autoput kako ne bi platili kaznu.

Poslednji zahtev je da se policijskoj stanici u Irigu da nadležnost da može da meri saobraćaj jer policijska stanica u Rumi nema kapaciteta da pokrije celu deonicu magistrale od Šapca do Iriškog venca.

Blokada puta u Irigu počinje danas u 18 časova. Građani najavljuju da će put biti blokiran svaki dan u isto vreme sve dok ne budu dobili garancije da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga