Građani dali imena drveću da bi sačuvali park

Nastavlja se i prikupljanje potpisa na peticiju

29. jula 2015

Građani u centru Novog Sada dali su imena drveću, kako bi sačuvali park, na čijem mestu gradske vlasti žele da sagrade javnu garažu.

Svako drvo u parku kod Muzeja Vojvodine od danas ima svoje ime, saopštili su građani, okupljeni u Građansku inicijativu za očuvanje zelene površine kod Muzeja Vojvodine u Novom Sadu.

Oni su pozvali sugrađane da dođu u taj park i da se fotografišu sa drvećem sa imenom, te da fotografije pošalju na Fejsbuk grupu „Sačuvajmo park kod Muzeja Vojvodine“.

Građanska inicijativa još je saopštila da će nastaviti sa prikupljanjem potpisa na peticiju, kojom se protive podizanju javne garaže na mestu parka.

 

LSV protiv izgradnje javne garaže kod muzeja u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala gradske vlasti zbog namere da izgrade montažnu javnu garažu na mestu jednog parka u centru Novog Sada.

LSV je u saopštenju za javnost upitala predstavnike gradskih vlasti zbog čega nisu izgradili podzemnu garažu prilikom nedavne rekonstrukcije Trga Republike u centru grada, pošto za takvu garažu već postoji idejno rešenje.

“Umesto toga, najavljuje se postavljanje montažne garaže na jednu od retkih zelenih gradskih površina, i to na prostoru koji je pod zaštitom i nalazi se između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, a za koji je zadužena pokrajinska administracija, koju gradska vlast nije ni konsultovala oko toga”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da gradska vlast svesno manipuliše građanima u dnevnopolitičke svrhe i pokušava da izazove sukob sa pokrajinskom administracijom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga