Grad i Elektrovojvodina zajednički ulažu u nove objekte

Ukupna investiciona vrednost objekata iznosi 246 miliona dinara, od čega će trećinu snositi grad, a dve trećine Elektrovojvodina

27. jun 2011

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktor javnog preduzeća Elektrovojvodina Tihomir Simić potpisali su danas sporazum o zajedničkom ulaganju u izgradnju elektroenergetskih objekata od posebnog značaja za dalji razvoj Grada.
Ukupna investiciona vrednost objekata iznosi 246 miliona dinara, od čega će trećinu snositi grad, a dve trećine Elektrovojvodina.
Sredstva će biti uložena u izgradnju elektroenergetskih objekata i javnog osvetljenja tokom 2011. i 2012. godine.
Prema rečima Igora Pavličića, broj lokacija pod javnom rasvetom biće povećan za polovinuo, a grad će znatno smanjiti troškove, jer će se koristiti led tehnologija.
Pavličić je najavio i da su najveća ulaganja planirana u prigradskim naseljima.
Elektrovojvodina je danas potpisala i ugovor o poslovnoj saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu, koji će omogućiti edukaciju i dodatno obrazovanje zaposlenih u skladu sa potrebama Elektrovojvodine.
Na osnovu ugovora, koji su potpisali rektor Miroslav Vesković i direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić, Univerzitet će zaposlenima omogućiti i korišćenje Centralne biblioteke i obavljanje naučnih i stručnih istraživanja radi unapređivanja delatnosti Elektrovojvodine.
Ugovorom je predviđeno da ta kompanija omogući Univerzitetu dobijanje novčane pomoći za školovanje i stručno usavršavanje studenata i obavljanje studentske prakse, kao i realizaciju naučnih i stručnih programa zaposlenih na Univerzitetu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga