Grabar-Kitarović izviždana tokom govora o slobodi medija

Dio novinara i aktivista nakon što je izviždao predsjednicu napustio je veliku dvoranu HND-a gdje se održavala konferencija

03. maja 2016

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, izviždana je na video konferenciji o slobodi medija i provjeravanju činjenica u koju je bilo uključeno 16 zemalja iz cijeloga svijeta.

Konferencija je putem video linka organizirana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND), a u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a.

Dio aktivista Radničke fronte podigao je natpis „Croatian goverment is killing the media“ (Hrvatska vlada ubija medije) upravo za vrijeme govora predsjednice Grabar Kitarović. Dio novinara i aktivista nakon što je izviždao predsjednicu napustio je veliku dvoranu HND-a gdje se održavala konferencija.

Naime, povodom 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija, prenosi portal Index, HND je organizirao konferenciju „Problemi medijskih sloboda u Europi“ u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert te veleposlanstvima Francuske, Norveške i Švedske na kojoj je jedna od govornica bila hrvatska predsjednica.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga