Gostović: Policija zna ko je postavio snimak

"Policija treba da ima mišljenje o tome šta je snimljeno na biračkom mestu"

11. apr 2017

Muzičar Predrag Peca Gostović, koji je juče privođen u policiju zbog snimka glasanja postavljenog na društvenoj mreži Tviter (Twitter), izjavio je da snimak nije njegov, da ga je pronašao na internetu, te da polcija zna identitet osobe koja ga je orginialno postavila na mreže.

Gostović je za agenciju Beta rekao da je snimak pronašao na stranici pod nazivom „Dnevna doza SNS botova“ na Fejsbuku (Facebook), da ga je sačuvao u svom tabletu kako bi ga podelio i na Tviter (Twitter), ali da je u međuvremenu osoba koja ga je prvobitno šerovala na mreže obrisala.

„Delovalo mi je važno, pa makar bila i zezancija, ali kada je originalni upload obrisan, bilo mi je jasno da je to neko od Vučićevih pristalica postavio kako bi sirotinji pokazali šta se radi po Srbiji i kako je on došao na vlast“, rekao je Gostović i dodao da iako zna ko je u pitanju, neće da kaže ime.

Obajsnio je da ga je policija pozvala odmah istog dana da da izjavu, te da su ga pitali šta misli o snimku, na šta je on rekao da „da ne treba on, već policija da ima mišljenje o tome šta je snimljeno na biračkom mestu“, jer prema njegovom mišljenju sve deluje kao da se zaista dogodilo.

Prema njegovim rečima, snimak koji je objavio vrlo brzo je zainteresovao medije, ali i same građane, pa je počeo da se širi mrežama neverovatnom brzinom, a zato je privaukao i pažnju policije.

„Pošto su ga objavile novine, normalno je da je i policija odmah došla, ali bili su korektni i samo su uzeli izjavu od mene u svojstvu svedoka koji je video snimak. Utvrdili su da ga nisam ja napravio, te da sam ga u istom trajanju i bez obrade naknadno postavio na društvene mreže“, kazao je Gostović.

On je dodao da se u ovakvim situacijama oseća nebezbedno i ugroženo, pogotovo kada „sve novine objave ovakvu priču u roku od sat vremena“, sa imenom i prezimenom, jer to izgleda kao „poternica za Naprednjake“.

„Neko ko zna gde živiš i koga interesuje da te nađe, on te na ovakav način može pronaći. Treba da zalutam na svojim svirkama u neki kraj i da mi neki naprednjaci nalete i kažu: ‘aha ti si taj'“, kazao je Gostović za Betu.

Ministrastvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal, saopštio je MUP ranije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga