Gostiljac: Biće urađen novi Nacrt zakona o parničnom postupku, nema razloga za protest

"Iz novog nacrta zakona brišu se odredbe da se tužba smatra povučenom ako ne platite taksu i neće biti primene zakona retroaktivno"

10. jun 2021

Predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac izjavio je danas da je Nacrt zakona o parničnom postupku, kakav je bio predočen javnosti, bio neprihvatljiv za advokate, ali da je Ministarstvo pravde prihvatilo primedbe AKS i da će biti urađen novi nacrt zakona, u čemu će učestvovati i advokati.

Gostiljac je za televiziju Prva izjavio da je AKS postigla sporazum sa Ministarstvom pravde da se formira nova radna grupa za izradu Nacrta zakona o parničnom postupku, u kojoj će polovina članova biti iz AKS.

Prema njegovim rečima po sporazumu sa Ministarstvom pravde, iz novog nacrta zakona „brišu se odredbe da se tužba smatra povučenom ako ne platite taksu i neće biti primene zakona retroaktivno“, kako je to predviđao prethodni nacrt zakona.

Gostiljac je rekao da „ne razume razloge za protest“ grupe advokata protiv Nacrta zakona i zahteve da se on povuče u trenutku kada je već postignut sporazum da se on ponovo radi.

„Kako će izgledati nacrt videćemo nakon završetka njegovog stvaranja“, rekao je Gostiljac.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Zrenjanin
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga