Gordana Janković (OEBS): Mediji civilnog društva važan garant profesionalnog novinarstva

"Pravo vreme da se kreira alternativni medijski prostor za dijalog o važnim pitanjima"

24. nov 2017

Šefica Medijskog odeljenja Misije OEBS-a u Srbiji Gordana Janković izjavila je danas u Novom Sadu da je u trenutku kada se izrađuje Medijska strategija prilika da se govori o medijima civilnog društva, jer je reč o modelu koji može da nadomesti nedostatak višejezičnog i lokalnog informisanja.

„Model medija civilnog društva je najbolji za direktan i neposredan kontakt između medijskih profesionalaca i građana i garant profesionalnog novinarstva u javnom interesu“, kazala je Gordana Janković na skupu o medijima civilnog društva u Medija centru Vojvodine.

Ocenila je da je sada pravo vreme da se kreira alternativni medijski prostor za dijalog o važnim pitanjima i temama koje nisu toliko u glavnom fokusu zakonodavaca.

„Bez slobodnih medija i jakog civilnog društva i njihove međusobne saradnje i podrške nema zdravog demokratskog društva“, poručila je Gordana Janković.

Konferenciju organizuju Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Medijsko odeljenje Misije OEBS-a u Srbiji, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga