Goran Radman generalni direktor HRT

Radmana (55) je kao kandidata vladajuće koalicije na čelu s Socijaldemokratskom partijom (SDP), predložio saborski Odbor za medije, a izabran je među osam kandidata koji su se prijavili za čelno mesto javnog servisa

26. okt 2012

Za generalnog direktora Hrvatske radiotelevizije (HRT) danas je izabran dekan privatne visokoškolske ustanove VERN i bivši direktor Televizije Zagreb Goran Radman.

Za njegov izbor je glasao 91 poslanik Sabora Hrvatske, 21 je bio protiv, a jedan uzdržan.

Radmana (55) je kao kandidata vladajuće koalicije na čelu s Socijaldemokratskom partijom (SDP), predložio saborski Odbor za medije, a izabran je među osam kandidata koji su se prijavili za čelno mesto javnog servisa.

Najveća opoziciona stranka – Hrvatska demokratska zajednica, bila je protiv izbora Radmana jer ga smatra kadrom premijera Zorana Milanovića (SDP).

Radman je u svom programu naveo da želi da uspostavi HRT po uzoru na moderne javne evropske radiotelevizije. Ciljevi su mu programsko, kadrovsko, tehnološko i poslovno restrukturisanje, finansijsko konsolidovanje HRT-a i digitalizacija programskog i operativnog poslovanja.

Mandat generalnog direktora HRT je pet godina.

Sabor je imenovao i devet članova Programskog saveta HRT.

Nakon razrešenja Vanje Sutlića s mesta generalnog direktora krajem 2009., HRT je imao privremeno rukovodstvo koje se menjalo na pola godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga