Goran Marković: Protesti poslednja šansa, ili će ostati pustinjski pejsaž bez života

"Možda je naša šetnja uzaludna, možda će mračna sila, kao toliko puta u istoriji pobediti, ali mi se makar borimo, činimo nešto za sebe i svoju decu"

07. mar 2019

Reditelj Goran Marković ocenio je da su protesti koji se šire Srbijom od vitanog značaja „za naciju“ jer se „nalazimo u kritičnom trenutku za opstanak“ i napominje da je za njega ova „pobuna, kojoj se pridružio od prvog dana, patriotska dužnost, borba za svoj narod“.

„Ovi protesti su, na neki način, poslednja šansa Srbije. Ako budu nasilno ugušeni, ili se sami ugase, pred nama će ostati pustinjski pejsaž bez i najmanjeg znaka života. Što se kaže, pre nego što zalupi vratima, poslednji će ugasiti svetlo“, upozorio je Marković za današnje izdanje lista Danas.

Ali, kako je rekao, veruje da još uvek ima nade. „Dok koračam sa poštenim ljudima, koje niko nije prisilio, ucenio da izađu na ulicu, koji su tu, ako ni zbog čega drugog, ono da bi se družili sa srodnim dušama, ja se osećam dobro. Možda je naša šetnja uzaludna, možda će mračna sila, kao toliko puta u istoriji pobediti, ali mi se makar borimo, činimo nešto za sebe i svoju decu“, naglasio je Marković.

Kao kada se, rekao je, 1996. danima smrzavao ispred palate Albanija, činio je to „ne da bi pobedio Miloševića, nego da bi učestvovao u pobuni protiv zla“. „Jer, sama borba je neki put važnija od njenog rezultata“, zaključio je Marković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tradicija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga