Goran Knežević ponovo gradonačelnik Zrenjanina

Protiv Kneževića koji je ranije bio gradonačelnik, vodi se sudski postupak zbog optužbe za malverzaciju sa građevinskim zemljištem

06. jula 2012

Goran Knežević, bivši funkcioner Demokratske stranke u Zrenjaninu, a sada predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, danas je po drugi put izabran za gradonačelnika Zrenjanina.

Za Kneževića su glasali odbornici SNS, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i po jedan iz Srpskog pokreta obnove i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Protiv Kneževića koji je ranije bio gradonačelnik, vodi se sudski postupak zbog optužbe za malverzaciju sa građevinskim zemljištem. Uhapšen je oktobra 2008, u pritvoru je proveo 13 meseci, a SNS-u je pristupio 2010. godine.

Knežević je danas rekao da je „pravda je spora ali i dostižna. Obično u ovim situacijama gradonačelnik izađe sa nekim programom i o tome govori, međutim dosta je toga bilo u minulim godinama. Moj najveći cilj jeste da Zrenjanin ponovo bude grad budućnosti i da vratim osmeh na lica Zrenjaninaca“.

Na pitanje novinara kako se oseća što je ponovo gradonačelnik, Knežević je rekao da je ponosan zbog porodice i prijatelja i da je uveren da će Zrenjanin izgledati mnogo drugačije u narednom periodu.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Čedomir Janjić iz Demokratske stranke Srbije, a izabrano je i sedam od devet članova Gradskog veća.

Novi predsednik Skupštine Grada je Radovan Bulajić iz Socijalističke partije Srbije.

Sednica će se nastaviti dopunjenim dnevnim redom kojom će biti razrešeni i imenovani vršioci dužnosti direktora zrenjaninskih javnih preduzeća i ustanova.

Skupština Grada ima 67 odbornika. SNS i stranke koje su bile s njom na listi, među njima i DŠ, ima 25 odbornika, Demokratska stranka 15, LSV 13, SPS 8, SRS 4 i SVM 2 odbornika.

Sednici nisu prisustvovali odbornici okupljeni oko koalicije DS-LSV-SVM.

LSV organizuje proteste

Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu najavila je za večeras od 18 do 21 sati protestni skup u Ečki.

Razlog je to što je odbornica Lukrecija Ursulesku izabrana na listi LSV, ali je danas podržala novu gradsku većinu koju čine SNS i SPS.

Gradski odbor LSV je najavio da će na protestnom skupu pozvati Ursulesku da se odrekne svog mandata u Skupštini Grada Zrenjanina.

Protestni skupovi će biti i u subotu ujutro na pijaci u Ečki, a u nedelju u Zrenjaninu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga