Goran Knežević: Pajtić zvuči kao Tači

Pokrajinska vlada Vojvodinu očigledno ne doživljava kao deo Srbije

26. jan 2013

Ministar poljoprivrede Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke Goran Knežević izjavio je da predsednik Vlade Vojvodine i zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić „sve više zvuči kao (premijer Kosova Hašim) Tači.

„Pajtić sve više zvuči kao Tači. Republička vlada jednako brine o svim svojim građanima i ukupnim ekonomskim interesima države, a time i Vojvodine. Problem je u tome što pokrajinska vlada Vojvodinu očigledno ne doživljava kao deo Srbije“, rekao je Knežević za današnji novosadski Dnevnik.

Dodao je da s njegove strane nema ličnog sukoba sa Bojanom Pajtićem.

Goran Knežević ranije je bio funkcioner DS-a, ali je u vreme protekle Vlade Srbije bio uhapšen i suđeno mu je zbog navodnih malverzacija dok je bio na poziciji gradonačelnika Zrenjanina. On je oslobođen tih optužbi prošle godine.

Knežević je ocenio da je „licemerno“ da sada oni koji su ćutali dok je prethodnih godina srpska poljoprivreda propadala sada dižu glas protiv „najveće investicije u poljoprivredi u poslednje četvrt veka“.

„Ugovor s investitorom Al Dahrom će biti potpisan na osnovu Zakona o međudržavnom sporazumu Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pa je besmisleno govoriti o njegovoj protivzakonitosti“, poručio je Knežević.

Dodao je da ostaje pri ponudi da seljaci kupe ostalih osam kombinata iz „zelenog pula“.

„Švako može, po ceni i uslovima koje je ponudila Al Dahra, kupiti preostale kombinate. Možemo razgovarati i o tome da država kreditno pomogne seljacima da ostvare tu kupovinu.“, kazao je Knežević.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga