Godišnjica svirepog ubistva Ivana Stambolića

Mog oca su ubili na tako zverski način i po naređenju čoveka kome je otac bio mentor i prijatelj. Milošević nam je dolazio u kuću

25. avg 2014

Miru Marković treba pitati zašto je Slobodan Milošević ubio mog oca i svog mentora, izjavio je danas Veljko Stambolić, sin nekadašnjeg predsednika Srbije Ivana Stambolića, ubijenog na današnji dan pre 14 godina, piše Blic.

Članovi porodice i prijatelji mog oca obeležavaju godišnjicu njegovog ubistva. Niko od predstavnika države ne dolazi. Izgleda da ne žele toga da se sećaju, rekao je Veljko Stambolić.

Bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića na današnji dan pre 14 godina oteli su u Košutnjaku i ubili na Fruškoj gori pripadnici Jedinice za specijalne operacije po naređenju Slobodana Miloševića, podseća list.

Petorica pripadnika „crvenih beretki“, njihov komandant Milorad Ulemek Legija, njegov zamenik Milorad Bracanović i šef DB-a Radomir Marković su pravosnažno osuđeni, a tom presudom je utvrđeno da su sve radili po naređenju Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsednika SRJ.

Moj otac je stalno vukao Miloševića za sobom i doveo ga je i na mesto odakle je počeo da ruši Jugoslaviju. Obezbedio mu je i funkciju, sa koje ga je oterao iz politike i uradio to što je uradio, doveo građane i državu na rub opstanka. Moj otac je pre ubistva u brojnim intervjuima govorio dokle je dovela Miloševićeva vlast i tako ih razotkrivao, podsetio je Veljko Stambolić.

On napominje da Milorad Ulemek treba da odsluži kaznu od 40 godina zatvora, ne samo zbog ubistva njegovog oca, već i zbog drugih brojnih zločina među kojima je i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

„Mog oca su ubili na rođendan njegove mlađe ćerke Tijane. Učinili su to na tako zverski način i po naređenju čoveka kome je otac bio mentor i prijatelj. Milošević nam je dolazio u kuću“, rekao je Veljko Stambolić.

List dodaje da je Nenad Šare, šef obezbeđenja Ulemeka, tokom „Sablje“ 2003. pokazao istražiteljima na Fruškoj gori gde je jama sa krečom u kojoj su njegovi saborci bacili telo Stambolića, zbog čega je postao svedok-saradnik.

Petorica pripadnika JSO otela su 25. avgusta 2000. u jutarnjim časovima Stambolića u parku na Košutnjaku. Vezali su ga samolepljivim trakama i odvezli kombijem do Fruške gore. Ispred jame oborili su ga na kolena. U potiljak mu je iz pištolja ispalio dva hica Branko Berček, koji je pre toga pucao i na Vuka Draškovića u Budvi, navodi list.

(Fonet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga