Godišnja priznanja Vlade Vojvodine za ravnopravnost polova

Godišnje priznanje dodeljuje se od 2003. godine sa ciljem da se podigne svest o ravnopravnosti polova

10. dec 2013

Godišnja priznanja Vlade Vojvodine u oblasti ravnopravnosti polova za 2012. godinu dodeljene su danas u Novom Sadu sociološkinji Marini Blagojević-Hjuson i Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu.

Dobitnica nagrade sociološkinja i naučna savetnica u Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja u Beogradu Marina Blagojević-Hjuson, nagradu je dobila zbog angažmana na projektima socijalne inkluzije i istraživanjima u oblasti ženskih, rodnih i studija maskuliniteta.

Blagojević-Hjuson je autorka više od 120 naučnih publikacija iz oblasti rodnih studija, promoviše žene angažovane na ruralnom razvoju i radi na popoljšanju položaja seoskih žena u Vojvodini.

Nagrada je uručena i Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu, koji je osnovan je 2003. godine na predlog Udruženja građana „Ženske studije i istraživanja”.

Centar je postao interdisciplinarni postdiplomski program čiji je cilj stvaranje akademske elite za teorijsko promišljanje o rodnim pitanjima i drugim komponentama identiteta.

Godišnje priznanje dodeljuje se od 2003. godine sa ciljem da se podigne svest o ravnopravnosti polova i poveća vidljivost rada pojedinaca i organizacija na polju emancipacije žena u Vojvodini.

Nakon dodele priznanja, održana je i konferencija pod nazivom „Budućnost rodnih studija na državnim univerzitetima“, koju su zajednički organizovali Zavod za ravnopravnost polova Vojvodine i Centar za rodne studije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga