Godišnja nagrada NDNV-a Aleksandru Reljiću

Nagrada će biti uručena u sredu 14. januara, u okviru obeleževanja 25. godišnjice postojanja i rada NDNV

13. jan 2015

Godišnja nagrada Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za 2014. godinu dodeljena je novinaru Radio-televizije Vojvodine Aleksandru Reljiću, saopštilo je danas to udruženje.

Godišnja novinarska priznanja NDNV dodeljuje od 2010. godine, novinarima i medijskim radnicima čiji se rad u protekloj godini „značajno izdizao iznad proseka i koji su se uhvatili u koštac sa traumatičnim događajima, čuvajući vlastiti i integritet profesije“.

„Novinar i pomoćnik urednika emisije ‘Radar’ Aleksandar Reljić tokom 2014. godine nastavio je da se bavi istraživačkim novinarstvom, kao i ratnim i posleratnim temama sa prostora bivše Jugoslavije i regiona, striktno poštujući etička pravila novinarstva i profesionalne standarde“, piše u obrazloženju.

Među medijskim prilozima Reljića tokom 2014. godine NDNV je posebno istakao specijalno izdanje emisije Radar „Temelji Sočija“ o radnicima na gradilištima Zimske olimpijade u Rusiji, koji su bili izloženi radnoj eksploataciji, kao i prilog o dronu i fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija.

„Tokom protekle godine Reljić je bio autor izuzetne istraživačke filmske priče o zbivanjima u ratnom Goraždu, koja će u produkciji NDNV biti uskoro premijerno prikazana na RTV-u. Bitne karakteristike njegovog rada su prodornost i intuitivnost, ‘pogled iza’, izbegavanje stereotipa i unapred nametnutih istina“, dodaje NDNV.

Nagrada će biti uručena u sredu 14. januara, a u okviru obeleževanja 25. godišnjice postojanja i rada NDNV.

Dosadašnji dobitnici nagrade su publicista Mirko Đorđević, novinarke Žužana Serenčeš, Branka Dragović Savić i Nataša Krstin, novinari Norbert Šinković, Miodrag Sovilj i Igor Mihaljević, kao i Daško Milinović i Mladen Urdarević, radijski voditelji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga