Glumci iz Bečeja protiv Kursadžija u pozorištu

"To nije kultura, to nije ono za šta smo posvećeno i marljivo radili, nesebično trošeći svoju energiju, vreme i znanje”

11. feb 2014

Glumački ansambl Gradskog pozorišta u Bečeju apelovao je danas na ovu instituciju, kao i na samu lokalnu samoupravu, da ne dozvoli da se u tom pozorištu u okviru predizborne kampanje Srpske napredne stranke (SNS) odigra predstava “Kursadžije”.

Kako su glumci naveli u otvorenom pismu, predstavi “Kurasdžije” nije mesto u pozorištu, jer je nedopustivo je da se troši novac za “sat vremena jeftinog smeha” umesto da se uloži u pravljenje kvalitetnih i poučnih predstava.

“To nije kultura, to nije ono za šta smo posvećeno i marljivo radili, nesebično trošeći svoju energiju, vreme i znanje”, naveli su glumci u pismu.

Dodali su da je pozorište u lošoj finansijskoj situaciji i već duže vreme nije u mogućnosti da glumcima obezbedi sredstva za učešće na festivalima, za gostovanja i putovanja, iako su imali zapažene nastupe i produkcije.

“Ukoliko se uloži u kvalitetne predstave, ansambl ih posle može igrati više puta. Na taj način možemo privući mlade da dođu u Gradsko pozorište, da savladaju tremu, uče nastup u javnosti i pravilni govor, a ne da ostanu na ulici i da se osećaju beskorisno”, piše u pismu.

Ansambl Gradskog pozrišta u Bečeju, sastavljen uglavnom od amatera i volontera, prošle godine je ostvario zapažene rzultate na Olimpijadi kulture u Beogradu i Festivalu omladinskih scena u Beloj Palanci, gde su dobili nagrade za najbolju predstavu, najbolju mušku i najbolju žensku ulogu.

Predstava “Kursadžije” treba da se održi u Gradskom pozorištu 15. februara besplatno, u organizaciji SNS.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga