Glavni odbor LSV zabranio koalicije sa SNS, nacionalistima i centralistima

Jednoglasno: LSV samostalno na pokrajinske izbore

03. mar 2016

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zabranio je koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i drugim centyralističkim i partijama desnice, zadužio predsedništvo stranke da pregovara o koalicijama za republickce izbore i jednoglasno doneo odluku da LSVnastupi samostalno na pokrajinskim izborima.

“Glavni odbor LSV doneo je sinoć odluku o zabrani koalicija sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Jedinstvenom Srbijom, Demokratskom strankom Srbije, Dverima, Srpskom radikalnom strankom i drugim centralističkim i partijama desnice”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je glavni odbor zadužio predsedništvo da uđe u pregovore za formiranje koalicije na republičkom nivou, dok je jednoglasno odlučio da LSV na predstojećim pokrajinskim izborima nastupi samostalno.

Usvojen je i predizborni program LSV, čije su okosnice autonomija Vojvodine, privreda sa posebnim akcentom na poljoprivredu, antifašizam, ljudska i manjinska prava, socijaldemokratija, decentralizacija države i modernizacija društva, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je usvojena i inicijativa Akademije ženskog liderstva za ravnopravno učešće žena u odlučivanju, čime je LSV preuzeo odgovornost da će LSV poštovati principe rodne ravnopravnosti i jednakih mogućnosti u svim segmentima svog političkog delovanja, te će nakon izbora, prilikom formiranja institucija, najmanje 30 odsto žena iz svojih redova delegirati na funkcije u izvršnoj vlasti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga