Glavni odbor jednoglasno podržao kandidaturu Nenada Čanka

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) jednoglasno je podržao kandidaturu Nenada Čanka za predsedni…

05. dec 2008

Nenad ČanakGlavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) jednoglasno je podržao kandidaturu Nenada Čanka za predsednika stranke, saopštila je danas LSV.
Kandidatura Nenada Čanka, koji je i sadašnji predsednik partije, trebalo bi da bude usvojena na vanrednom kongresu LSV 13. i 14. decembra u Novom Sadu.
Glavni odbor podržao je i kandidature Nade Lazić, Aleksandra Jovanovića i Aleksandra Martona za potpredsednike stranke.
Kako je navedeno, Glavni odbor usvojio je i predloge novog statuta i programa stranke, koji bi trebalo da budu usvojeni na vanrednom kongresu partije.
Lider LSV Nenad Čanak je na sednici Glavnog odbora upozorio da će 2009. godina biti izuzetno teška, kao i da stranka mora da se za to pripremi, ističe se u saopštenju.
Predstojeći kongres LSV bi, prema Čankovim rečim, trebalo da da odgovor na pitanje kojim putem će stranka da ide u budućnosti.
„Pred sobom imamo strateško pozicioniranje Vojvodine u Srbiji, to jest strateško pozicioniranje Srbije unutar Evrope. Moramo najzad napraviti program koji će izdrzati test vremena, ali se ne mozemo odreći naših postulata: zakonodavna, sudska i izvršna vlast, izvorni prihodi i pravo na vlasništvo“, rekao je Čanak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga