Glavni odbor DS podržao Jankovića na predsedničkim izborima

"Janković ni jednog momenta nije ustuknuo pred onima koji su danas sila u Srbiji, poštuje pravnu državu i kao pojedinac se suprostavio bahatoj vlasti"

28. jan 2017

Glavni odbor Demokratske stranke podržao je kandidaturu Saše Jankovića na predsedničkim izborima. Protiv te odluke glasala su samo dva člana Glavog odbora – Borislav Novaković i Dragiša Popović.

Lider demokrata Dragan Šutanovac rekao je da Janković poštuje pravnu državu i promovišme vrednosti za koje se zalaže DS.

Šutanovac je pozivajući Glavni odbor da podrži odluku da se na predsedničkim izborima u Srbiji da podrška Jankoviću, rekao da je on čovek koji želi da izgradi i poštuje pravnu državu i promovišme vrednosti za koje se zalaže DS.

„Janković ni jednog momenta nije ustuknuo pred onima koji su danas sila u Srbiji, poštuje pravnu državu i kao pojedinac se suprostavio bahatoj vlasti, koja ruši institucije sistema“, istakao je Šutanovac.

On je ocenio da je Saša Janković već pobedio na poziciji na kojoj je bio „u poštovanju institucija, poštenju i doslednosti, a na taj način pobediće i bilo kog drugog predsedničkog kandidata“.

Šutanovac je potom pozvao članove stranke da ne dozvole da ih „dezavuiše“ bilo ko pričom da neki drugi kandidat ima veće šanse za pobedu na predsedničkim izborima.

„Možda je Saša Janković nepoznat javnosti ali on već deset godina radi u skladu sa Ustavom i zakonom“, poručio je on, navodeći da Janković „nije bežao ni ustuknuo pred onima koji su danas sila u Srbiji“.

Šutanovac je rekao da je DS očekivala da će i druge stranke demokratske orijentacije koje dele evropske vrednosti podržati Jankovića, ali da se to, nažalost, do sada nije desilo.

On je dodao da najveće šanse za pobedu na predsedničkim izborima ima onaj kandidat koga podrži DS.

Nakon dela sednice otvorene za javnost novinarima se obratio član GO iz Novog Sada Borislav Novaković koji se zalaže za podršku bivšem šefu diplomatije i nekadašnjem članu DS-a Vuku Jeremiću.

„Janković je dobar kandidat, ali po istraživanjima nema šanse da uđe u drugi krug, a takvu šanu ima samo Jeremić“, rekao je Novaković i dodao da će se u davanju podrške ipak povinovati odluci stranke.

(Beta, FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga