Glasajte za radio dramu RTV-a na međunarodnom festivalu

U četvrtak, 25. februara u 10 časova počinje glasanje za radio-dramu „Dragi moj lažljivče“

24. feb 2016

Radio-drama Radio Novog Sada „Dragi moj lažljivče“ u režiji Tibora Vajde predstavljaće Radio-televiziju Vojvodine na Festivalu radio-drama Ujedinjenog Kraljevstva koji se održava od 22. do 27. februara 2016. godine.

Taj festival se održava drugi put, a Radio-televizija Vojvodine se prvi put takmiči u kategoriji radio-drame nakon što je ušla u selekciju i u takmičarski program Festivala.

Specijalna emisija posvećena takmičenju je na frekvencijama Prvog programa Radio Novog Sada RTV u četvrtak, 25. februara 2016. posle vesti, od 17.10 do 18.15 časova, u vreme kada se emituje radio-drama „Dragi moj lažljivče“ na Festivalu u Engleskoj u okviru takmičarskog programa.

Gosti u emisiji biće reditelj Tibor Vajda, dramski umetnici, kao i urednica emisije Mirjana Petrušić.

U četvrtak, 25. februara u 10 časova počinje i glasanje za radio-dramu „Dragi moj lažljivče“.

Svi zainteresovani i ljubitelji radio-drame koji žele da podrže Radio-televiziju Vojvodine na tom prestižnom takmičenju i pomognu joj da osvoji nagradu publike, mogu da glasaju na sajtu Festivala radio-drama na ovom linku.

Glasanje će trajati čitavog dana, do jedan posle ponoći.

Na Festivalu učestvuje 16 zemalja, sa 40 ostvarenja na 13 svetskih jezika. „Dragi moj lažljivče“ je dramska adaptacija prepiske nobelovca Džordža Bernarda Šoa i glumice Patrik Kembel, prve zvezde engleske pozorišne scene, čuvene po ulozi Elize Dulitl u Šoovom „Pigmalionu“.

Premijera komada bila je u Srpskom narodnom pozorištu krajem 2014. godine, a u adaptiranoj verziji za radio uloge tumače, kao i u komadu, dvoje dramskih umetnika – prvaka Drame SNP-a Gordana Đurđević Dimić i Miodrag Petrović, kao i spikerka Radio-televizije Vojvodine Snežana Živković.

Premijera radio-drame na Prvom programu radija RTV-a bila je 21. januara 2016. Urednica emisije je Mirjana Petrušić, muzički urednik Predrag Jovanović, a delo je tonski uobličio Doru Barbulov. Radio-dramu Džeroma Kiltija “Dragi moj lažljivče“ u režiji Tibora Vajde, koja će nas predstavljati na Festivalu radio-drame u Engleskoj možete slušati odloženo na našem sajtu na adresi www.rtv.rs.

(Mirjana Petrušić, RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga