Glas: Spoljnu i regionalnu politiku Srbije vode oni koji žele izolaciju

"Siromaštvo, nasilje i izolacija su jedine jasne ponude vlasti i opozicije udruženih u naporima da osujete ulazak Srbije u Evropsku uniju"

08. jula 2019

Politička organizacija „Glas“ ocenila je danas da je novo zaoštravanje odnosa Srbije sa susedima „poruka Berlinu i Parizu da spoljnom i regionalnom politikom rukovode svi kojima odgovara puna izolacija Srbije“.

„Centrala te politike koja nas je ponovo posvađala sa svima koji su nam najbliži nije samo u Moskvi“, navodi se u saopštenju organizacije „Glas“, čiji je osnivač istoričar Nikola Samardžić.

U saopštenju se još navodi da su siromaštvo, nasilje i izolacija „jedine jasne ponude vlasti i opozicije udruženih u naporima da osujete ulazak Srbije u Evropsku uniju, da osujete one prioritete na koje nas podseća susedna prijateljska Bugarska, prioritete o kojima su se nedavno sporazumeli Grčka i Severna Makedonija“.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić sporio se nedavno, na skupu u Poljskoj, sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, o tome koji stav treba da zastupa novi evropski šef diplomatije, Španac Žozep Borel, u vezi sa Kosovom.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga