Gej rode u Slavonskom Brodu

Ljubavni par roda iz Brodskog varoša u Slavonskom brodu, koji je dugo oduševljavao građane i fotoreportere, zapravo je gej par. U životinjskom svetu, tvrde stručnjaci, gej je odavno OK! Vrlo često gej parovi ptica uzgajaju napuštena jaja

01. apr 2012

Ljubavna priča dveju roda iz Brodskog varoša u Slavonskom Brodu, koja već godinama oduševljava hrvatsku javnost, dobila je neočekivani zaplet!

Ispotavilo se, naime, da su Klepetan i njegova Malena zapravo – homoseksualni par! U razgovoru za Tportal, to veliko otkriće potvrdio je ornitolog Mirko Vukobrat, dodavši da je lično posetio Brodski Varoš i pregledao Klepetana i Malenu, za koju je vrlo brzo zaključio da bi se mogla preimenovati u – Malenog! Obe rode su, tvrdi ornitolog koji ih je pregledao, muškog roda!

„To zapravo i nije toliko neobično koliko bi se ljudima moglo činiti. Naime, celi niz ptičjih vrsta, baš kao i ostalih životinskih vrsta, pokazuje sklonost homoseksualnom ponašanju, a među njima su i rode. Primera radi, oko jedna četvrtina parova australskih crnih labudova je homoseksualna te odgajaju ptiće koje im rodi surogat majka“, rekao je ornitolog Vukobrat Tportalu.

Komentarišući činjenicu da je tokom zadnjih desetak godina, koliko traje ljubav Klepetana i Malenog, iz njihova gnijezda izašao niz ptića, Vukobrat je utvrdio da nije neretko da u životinjskom svijetu gej parovi brinu za napuštena jaja, odnosno ptiće koji se izlegu iz njih.

„Možda Klepetan i Maleni jednostavno nisu želeli čekati da hrvatska vlada donese zakon koji će gej parovima omogućiti posvajanje“, zaključio je Vukobrat.

Otkriće u Brodskom Varošu komentarisao je i ministar zdravlja Rajko Ostojić: „Gej is OK! Ali moram vam reći da mi je drago da se ispostavilo da je Malena zapravo Maleni, a ne da je Klepetan zapravo Klepetanka, jer bi u protivnom morali ponovo usuglašavati stavove u vladajućoj koaliciji.“

(Tportal)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga