Gej aktivisti Bobanu Stojanoviću pretnje i na kućnom pragu

Poruka je potpisan sa neonastičkom organizacijom "Borba 18". Pored toga, na vratima je zalepljena fotografija na kojoj huligani tuku momka

28. okt 2013

LGBT aktivista Boban Stojanović zatekao je nacističke preteće poruke na vratima svog stana u Beogradu.

Kako je objavio na svojoj fejsbuk stranici, nepoznati počinioci išarali su zid kukastim krstom, a na vratima mu je zalepljena poruka „Znamo gde živite, znamo gde radite“.

Poruka je potpisan sa neonastičkom organizacijom „Borba 18“. Pored toga, na vratima je zalepljena fotografija na kojoj huligani tuku momka.

– Iskreno se nadam da će Ivica Dačić i država biti efikasni u pronalaženju počinioca ovog dela jednako kao što su to bili u slučaju pretnji upućenih njemu. Za razliku od pretnji, ovo su dela – prokomentarisao je Stojanović zatečeni prizor na fejsbuku. Zvaničnih informacija još uvek nema.

Boban Stojanović je sa grupom prijatelja osnovao organizaciju Kvirija centar koja se bavi promocijom LGBT prava na polju kulture i medija. Držao je predavanja o ljudskim pravima širom Srbije i celog sveta. Nekoliko puta je nominovan za prestižne nagrade za ljudska prava.

(021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga