GDF: Vlast na sastanku birala svoju opoziciju

LDP o okruglom stolu: Dobar korak i potvrda da dijalog vlasti i opozicije nema alternativu

30. jula 2019

Građanski demokratski forum (GDF) ocenio je da je današnjem sastanku predstavnika opozicije i aktuelne vlasti na Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu „vlast birala svoju opoziciju“.

„Vlast je birala populističku opoziciju, sličnu sebi, kao što je to uradila i prethodna vlast, kada je Srpska napredna stranka (SNS) bila opozicija. Besomučno ponavljanje društvenih anomalija se na taj način tvrdoglavo nastavlja“, navodi se u saopštenju GDF-a.

Ta organizacija istakla je da bi bilo dobro da je „zaista“ došlo do dijaloga vlasti i dela opozicije i dodala da je odmah nakon sastanka predstavnik vlasti „brže-bolje diskreditovao ovako izabrane predstavnike opozicije izjavom da je to bila nekakva prezentacija, te da je druga strana tu prezentaciju politizovala, nazivajuci je razgovorima“.

„Ovaj sastanak najjasnije pokazuje da unutar opozicije imamo dve kolone, i to nacionalističko-populističku kolonu, čiji su se predstavnici već pokazali na vlasti i koji su danas počeli pregovore, i drugu opozicionu građansku kolonu koja vidi Srbiju u Evropskoj uniji“, dodaje se u saopštenju.

LDP o okruglom stolu: Dobar korak i potvrda da dijalog vlasti i opozicije nema alternativu

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je današnji okrugli sto predstavnika političkih partija i nevladinih organizacija na beogradskom Fakultetu političkih nauka „dobar korak“ i „potvrda da dijalog vlasti i opozicije nema alternativu“.

Stranka je u saopštenju izrazila zadovoljstvo „što su se za jednim stolom našli svi oni koji imaju zajednički interes da se poprave izborni uslovi i da se tom problemu priđe sa ekspertske strane, bez politikanstva“.

„Nadamo se ubrzo sledećem okupljanju i bićemo, kao i danas, učesnici i ljudi koji svojim predlozima pokušavaju da reše nagomilane probleme u političkom sistemu i društvu“, naveli su u Liberalno-demokratskoj partiji.

Iz te stranke su dodali da je zajednički dogovor pre sastanka bio da se ne iznose detalji sa sastanka, što je kako su naveli, većina sagovornika i poštovala.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga