Gavrilović (SDS): Srbija postaje rehabilitacioni centar za fašiste

“Kako smo počeli, razvićemo rehabilitacioni turizam pa će svi fašisti, zločinci i njihovi sledbenici iz sveta pohrliti u Srbiju”

08. feb 2016

Istoričar i funkcioner Socijaldemokratske stranke (SDS) Darko Gavrilović oštro je večeras kritikovao pokušaj rehabilitacije kvislinškog predsednika Vlade Srbije Milana Nedića i ocenio da je u pitanju proces koji je “sramotan” po Srbiju.

“Kako smo počeli, razvićemo rehabilitacioni turizam pa će svi fašisti, zločinci i njihovi sledbenici iz sveta pohrliti u Srbiju”, rekao je Gavrilović novinarima i ocenio da u Srbiji danas rehabilituju svakoga.

On je upitao kako predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić misli da u taj vid “turizma” uklopi dolazak đačkih ekskurzija u memorijalni centar Staro Sajmište, u kojem je za vreme Nedićeve vlade ubijeno oko osam hiljada stanovnika Srbije.

„Verovatno pod parolom: naše smo zločince rehabilitovali tek tako, vaše ćemo za pare lako, bitno je Srbiju turistički razviti jako!“, naveo je Gavrilović, koji je član Predsedništva SDS-a u proširenom sastavu.

Prema njegovim rečima, zbog Nedićeve saradnje sa nacistima u Drugom svetskom ratu posle su morale da se stide generacije i generacije građana Srbije.

Gavrilović je ocenio da takav proces može da odgovara samo Nedićevim ideološkim naslednicima, koji slede njegov san o rasno čistoj Srbiji, bez ideološki nepodobnih Srba, kao i bez “rasno nepodobnih” Jevreja i Roma.

Dodao je da takav proces odgovara i “priučenim istoričarima, koji su gladni medijske pažnje”, kao i onim advokatima koji vide priliku da se “oslade dugim i po ovu zemlju sramotnim procesima”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga