Gavrilović na protestu: REM i aktuelna vlast krše Ustav i onemogućavaju objektivno informisanje

"Mediji danas služe za propagandu i odmazdu i to nisu uslovi za demokratske izbore"

31. avg 2019

Direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović izjavio je danas da Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i vlast zajedno krše Ustav Srbije koji garantuje građanima da budu objektivno informisani.

„Mediji danas služe za propagandu i odmazdu i to nisu uslovi za demokratske izbore“, rekao je Gavrilović na protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

Gavrilović, koji je deo stručnog tima protesta, rekao je da nema demokratskih izbora ako građani ne znaju ko su vlasnici medija.

Posle govora Gavrilovića okupljeni građani su sa Terazija krenuli ka rekonstruisanom i danas otvorenom Trgu republike gde im se obratio predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

Bastać je rekao da je vlast danas na trg, gde je bilo sukoba pripadnika vlasti i opozicije, poslala „batinaše i pajace“ označavajući kao odgovorne predsednika Srbije Aleksandra Vučiča i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Njih je na trg poslao Vučić i njegova kopija Vesić Goran“, rekao je Bastać.

On je rekao da vlast neće uspeti da ugasi protest već da će, kada dođe vreme, aktuelna vlast odgovarati za sve što je činila.

Okupljeni na protestu nosili su naziv „Javni servis pripada nama, a ne tebi, Aleksandre Vučiću“ su se uputili ka zgradi RTS i REM-a, a skup se završio ispred predsedništva.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga