Garancijski fond Vojvodine član međunarodne Asocijacije garantnih fondova

Prijem u ovu asocijaciju olakšaće korišćenje fondova EU

18. juna 2015

Garancijski fond Vojvodine postao je član Asocijacije garantnih fondova (AECM), odlučeno je danas u Berlinu, na Generalnoj skupštini Asocijacije garantnih fondova, koja okuplja 40 članica iz zemalja Evropske unije, Rusije, Turske i Crne Gore, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Ta međunarodna organizacija osnovana je 1992. godine u Briselu, s ciljem da promoviše instrumente podrške malim i srednjim preduzećima putem izdavanja garancija, ali i zastupa interese svojih članica kod Evropske komisije i Evropske investicione banke.

O značaju ovog vida podrške privredi, govori podatak da je 2013. godine obim izdatih garancija bio 76 milijardi evra, navodi se u saopštenju za javnost.

Prijem u Asocijaciju garantnih fondova za Vojvodinu je značajan sa mnogo aspekata, rekao je direktor Garancijskog fonda Vojvodine Goran Vasić i dodao da je posebno značajna razmena iskustava sa drugim državama i primena njihovih primera dobre prakse.

„Prijem u Asocijaciju garantnih fondova olakšaće korišćenje fondova EU namenjenih sektoru malih i srednjih preduzeća, preduzetnicima i farmerima iz naše zemlje”, kazao je Vasić.

Garancijski fond Vojvodine osnovan je pre 12 godina, sa zadatkom da vojvođanskim poljoprivrednicima, preduzetnicima, malim i srednjom preduzećima olakša pristup finansijskom tržištu i obezbedi povoljne uslove kreditiranja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga