Gakovo: Šestorica paora moraju još 19 dana u zatvor

Paori koji su čuvali državne oranice od uzurpatora, oterali su sa njive traktoriste jednog od uzurpatora i tom prilikom, kako kaže sud, remetili javni red i mir

01. sep 2016

Poljoprivrednici koji su bili privedeni zbog blokade njiva u Gakovu  su u ponovnom postupku osuđeni na 30 dana zatvora  zbog remećenja javnog reda, što je potvrdio i apelacioni sud u Novom Sadu, prenela je danas Radio-televizija Vojvodine.

Sud je odlučio da njih šestorica zbog remećenja javnog reda i mira provedu u zatvoru još 19 dana.

Mada je presuda doneta još u julu, dobili su je posle mesec dana i smatraju da je opet neko želeo da ih udalji sa njiva koje su zakupili.

Vladimir Skrobonja,  jedan od osuđenih, kaže da misli da je reč o osveti velikih uzurpatora koji žele da ih sklone sa državnih njiva i  ponovo uzmu sve oranice.

On smatra da bi novi ministar poljoprivrede trebalo da poseti Sombor i da ima vremena da reši taj problem.

Jedan od zastupnika poljoprivrednika, Branimir Mitrović, kaže da je reč o pravnom presedanu gde uopšte nisu uvaženi zahtevi  odbrane da se izvrši veštačenje navodnih povreda učesnika u incidentu:

Paori koji su čuvali državne oranice od uzurpatora, oterali su sa njive traktoriste jednog od uzurpatora i tom prilikom, kako kaže sud, remetili javni red i mir zbog čega moraju da dosluže kaznu jer su već 11 dana proveli u pritvoru.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga