Funkcioner SNS da plati 7.000 dinara za fizički napad na ženu

Sud je utvrdio da je Bađok 27. novembra 2012. godine u centru Zrenjanina Nestorovićevu udario šakom u glavu

24. jan 2014

Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Darko Bađok proglašen je krivim pred Prekršajnim sudom u Zrenjaninu zbog fizičkog napada na Valentinu Nestorović iz tog grada i određena mu je novčana kazna od 7.000 dinara.

Sud je utvrdio da je Bađok 27. novembra 2012. godine u centru Zrenjanina Nestorovićevu udario šakom u glavu i naneo joj lakše telesne povrede, navodi se u presudi u koju je agencija Beta imala uvid.

U obrazloženju presude navodi se da su prilikom određivanja visine novčane kazne kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir činjenice poput toga da Bađok do sada nije kažnjavan kao ida je prijavio mesečnu zaradu od 39.000 dinara.

Valentina Nestorović je agenciji Beta kazala da misli da je kazna mogla biti oštrija, ali je dodala da je zadovoljna što je Bađok proglašen krivim.

„Za početak je to dovoljno i ovo je samo prvi korak, jer ću podneti i privatnu tužbu, i zbog napada i zbog neisplaćenih zarada“, rekla je Nestorovićeva, koja je radila u Bađokovom kafiću.

Javnost je za incident saznala kada je Nestorovićeva na tribini o nasilju nad ženama, koja je održana u zrenjaninskoj Gradskoj kući krajem novembra 2012. godine, izašla za govornicu i rekla da je pokrajinski poslanik Darko Bađok, koji je i potpredsednik zrenjaninskog odbora SNS-a, fizički napao nakon što je od njega tražila zaradu za dvomesečni rad u njegovom kafiću.

On je tada negirao njene navode i tvrdio da je bilo obrnuto, odnosno da je Nestorovićeva fizički napala njega.

Na ovakvu presudu zrenjaninskog Prekršajnog suda, obe strane imaju pravo žalbe.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga