FSK osudio davanje otkaza roditeljima fudbalera Ivića pošto je pristao da igra za Kosovo

"Za žaljenje je koliko je srpski pritisak rasprostranjen u srpskoj zajednici na Kosovu, da se ne dopušta talentovanom fudbaleru da razvije svoju karijeru kako želi”

21. feb 2020

Izvršni komitet Fudbalskog saveza Kosova saopštio je da je potresen informacijom da su roditelji Ilije Ivića, mladog srpskog fudbalera iz Gračanice koji igra za prištinski klub “Flamurtari”, dobili otkaz u institucijama gde su radili, a koje finansira Srbija, zato što je Ilija prihvatio da igra za kosovsku reprezentaciju U19.

Ilijina majka, dodaje se, je radila kao civilni službenik u opštini Gračanica, a otac u prosveti.

FSK oštro je osudio ovaj “kukavički čin” koji su poduzeli rukovodioci institucija “koje funkcionišu u sklopu kosovskog sistema i oni u srpskom čiji je cilj zastrašivanje srpskih građana koji Kosovo vide kao svoju zemlju i koji žele da doprinesu razvoju i unapređenju fudbala”.

Dodaje se da je za žaljenje koliko je “srpski pritisak rasprostranjen u srpskoj zajednici na Kosovu, da se ne dopušta talentovanom fudbaleru da razvije svoju karijeru kako želi”.

Savez je pozvao kosovske i međunarodne institucije ali i UEFA-u i FIFA-u da snažno reaguje u “sprečavanju takvih diskriminatornih pojava”.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga